Fulltecknad

Låntagaren söker finansiering om 11 300 000 SEK för ett kommande förvärv inom koncernen. Säkerheten för lånet kommer att bestå av inteckning motsvarande lånebeloppet med bästa rätt i fyra stycken nybyggda bostadsrätter. Lägenheterna är belägna vid Telefonplan i Bostadsrättsföreningen The BRiCK Terra strax utanför tullarna i Stockholm. Låntagaren tecknade i ett tidigt skede köpeavtal på förhand och har således erhållit ett mycket bra pris om cirka 47 000 per kvadratmeter. I dagsläget säljs motsvarande lägenheter i The BRiCK Terra för cirka 70 000 – 95 000 SEK per kvadratmeter lite beroende på vilket våningsplan de ligger på enligt slutpriser på Booli.

Under lånets löptid kommer lägenheterna att hyras ut och samtliga är idag uthyrda för cirka 15 000 SEK per månad vilket skapar kassaflöden för låntagaren.

Lägenheterna i fråga är färdigställda och är tillträdda sedan cirka två år. Lägenheterna är 46 kvadratmeter och beskrivs som 1,5 rum och kök men kan nyttjas som 2 rum och kök då arbetsrummet enligt lägenhetsritningen (se sid 8) kan användas som sovrum. Två av lägenheterna är belägna i högt läge på våning fyra, en är belägen på våning tre samt en på våning två i fastigheten. Samtliga lägenheter har balkong mot innergården.

Den sökta finansieringen skall användas till kommande förvärv av nya fastigheter inom koncernen. Anledningen till att Låntagaren vill belåna lägenheterna är att han vill avvakta med försäljningen av de tre bostadsrätterna till dess att hela området kring Telefonplan är färdigutvecklat, då detta torde generera högre försäljningspriser per kvadratmeter. Således gör detta att Låntagaren hellre belånar lägenheterna i dagsläget än att realisera dem. Det genomsnittliga försäljningspriset för lägenheter i området Hägersten/Liljeholmen, dit Telefonplan tillhör, ligger för närvarande på cirka 80 000 SEK per kvadratmeter de senaste 3 månaderna enligt  mäklarstatistik

Belåningsgraden givet rådande marknadspriser kommer att vara cirka 85 %. Anledningen till den något högre belåningsgraden är att detta är färdigställda och uthyrda lägenheter i ett attraktivt läge i Stockholm. Lånet kommer att återbetalas genom försäljning av bostadsrätterna alternativt genom refinansiering via bank eller genom andra pågående försäljningar inom koncernen.

Vill du veta mer?

Ta del av investeringserbjudandet

Fyll i din e-post adress nedan så skickar vi ett investeringserbjudande till dig.

Bli kund

Du som långivare bestämmer också helt själv vilka krediter du väljer att gå in i vilket gör att du fritt kan välja till vilka bolag du lånar ut pengar!

Kontaktuppgifter

Fyll I din e-post adress och telefonnummer ovan så kontaktar vi dig om ett aktuellt erbjudande.

Ta del av erbjudandet

När du har fått erbjudandet skickat till din e-post så granskar du presentationen och väntar på att en kontaktperson hör av sig.

Teckna låneavtal

När du har tagit beslut om att investera så kommer din kontaktperson att skicka ett låneavtal för signering via mobilt bank id.

Inbetalning

När låneavtalet är signerat och du har fått tilldelning i det aktuella erbjudandet så skickas en inbetalningsinstruktion till din e-post