Nyhetsbrev december

Nu är vi förbi fjärde advent och julen står för dörren. Vi har avrundat året väldigt starkt och har nu förmedlat 560 MSEK fördelat på 61 lån. Av dessa lån är 34 återbetalda med en total volym om 280 MSEK och räntebetalningar på 35,6 MSEK som våra kunder har fått dela på. Vi har hittills inte haft några kreditförluster. Detta är siffror som glädjer oss!

Säsongsinfluensan har slagit till rejält och tillsammans med omikron, så gissar vi att många firar jul hemmavid och i Sverige. Vi har lärt oss att leva med detta nu och man får försöka att göra tillvaron så smidig som möjligt. Många anställda och studenter har nu lång erfarenhet av digitala möten hemifrån och klarar en social distansering, så en omställning till hårdare regleringar tror jag inte blir så omfattande.

Bostadsmarknaden i Sverige har backat en aning sedan september men med begränsade uppgångar i Stockholm. Vi har tidigare skrivit om inflation inom byggmarknaden men vi bedömer att lönsamheten i projekten ändå är så pass god att det inte påverkar i allt för stor utsträckning.

Jag vill med dessa rader önska en riktigt varm och trevlig jul och ett gott nytt år till alla våra kunder!

 

Svensk Kreditförmedling AB
Nils Revvik

 

P.S.
Många barn förknippar julen med glädje, gemenskap och lek. Men för en del barn ser verkligheten annorlunda ut. En 6-årig pojke berättar att han brukar fantisera om julen: ”Om tomten undrar vad jag önskar mig så vill jag bara ha det som alla andra”.

Pojkens mamma kämpar med flera timanställningar. Ändå finns det sällan pengar till mat månaden ut, än mindre till något extra under julen. Familjen är en av många som söker hjälp just nu, de ser inte någon annan utväg.

Vi har därför valt att donera 20 000 kronor till Stockholms Stadsmission för att så många barn som möjligt ska få uppleva en trygg och fin jul. Donationen hjälper även till att ge barnfamiljer i hemlöshet en trygg plats för barnen och professionellt stöd till föräldrarna så att de på sikt har möjlighet att förändra sin situation.
D.S.