Nyhetsbrev februari

Våren gästar oss nu med oväntad värme. Bostadsmarknaden fortsätter att utveckla sig enligt tidigare prognoser på mellan 4-7 % per år. Omsättningen av bostäder gick ned något det sista kvartalet, men är högre än 2019. Intresset för större bostadsrätter är än högre än tidigare.

Arbetslösheten ligger relativt stabil med små skillnader från förra kvartalet enligt Arbetsförmedlingen. Vi lever litet i väntans tider när det gäller corona och vi vet inte hur en eventuell tredje våg utvecklas. Vaccineringen är igång men inte i det tempo som politikerna önskar.

Även börserna fortsätter att utvecklas väl. Sedan raset i våras är kurserna högre än innan corona. Börserna är tidiga i att dra slutsatser och trots att vi var mitt i pandemin i våras rekylerade marknaden kraftigt tillbaka snabbt. Marknaderna för resor, hotell, restaurang och event går som bekant på knäna och vi får hoppas att regeringen och vi som land klarar av att hjälpa livskraftiga företag igenom denna period.

Svensk Kreditförmedling fortsätter att utvecklas starkt! Sedan årsskiftet har vi lanserat fyra lån och kommer under mars månad att ha återbetalning av två lån. Vi har hittat en nisch där vi är väldigt konkurrenskraftiga. Vi effektiviserar kontinuerligt våra processer och rutiner vilket idag gett oss mycket korta ledtider inför nya lån. Detta är mycket viktigt för både långivare och låntagare. Det är en sund marknad med god intjäning för såväl långivarna som för låntagarna och vi bidrar till en sund och efterfrågad bostadsutveckling.

Sist men inte minst – våra erbjudanden är inte som andra reklammail. Vill man vara med måste man hålla utkik och snabbt återkoppla till oss om man är intresserad av att veta mer och kanske vara med. Även om man kanske inte är intresserad just då, så är det intressant läsning som verkligen visar vad vi gör.

 

Med vänliga hälsningar

Svensk Kreditförmedling AB
Nils Revvik