Nyhetsbrev januari

Nu är vi i slutet på januari och vi har redan släppt ett jättespännande lån som vi fulltecknade på mindre än 5 minuter. I skrivande stund ligger vi i startgroparna för en kredit till ett befintligt hotell med longstay-inriktning, som trots Corona visar upp goda kassaflöden och beläggning. Precis runt hörnet ligger även ett potentiellt lån till ett nytt fjällområde i närheten av Sälen med attraktiva priser på yteffektiva fjällstugor.

Begreppet hemester som innefattar såväl husbilar, båtar och fritidshus fortsätter att visa stark efterfrågan. Intresset för något större bostäder ökar och priserna på fritidshus inom 1,5 timmar från Stockholm har ökat. Enligt Svensk Mäklarstatistik så steg priserna på bostadsrätter med 7 % och hela 13 % på villor under förra året. 2020 såldes över 120 000 bostadsrätter vilket är 8 000 fler än året innan. Även villaförsäljningen nådde en ny toppnotering.

I slutet på förra året lanserades vi som så kallad originator via Savelend Credit Group AB. Det vill säga att vi blir en lånearrangör som deras kunder kan investera i när det kommer till företagskrediter. I övrigt finns även aktörer som arrangerar andra typer av krediter inom bland annat fakturabelåning, konsumentkrediter och inkassoportföljer.

Att vi kunnat etablera detta samarbete blir för oss en kvittens på att vi håller hög kvalité och har en attraktiv affär för alla inblandade parter.

Avslutningsvis vill jag än en gång påminna om att läsa våra nyhetsmail där vi presenterar nya erbjudanden. Lånen kommer inte efter något givet schema så man måste vara uppmärksam. Vi har ett mycket stort intresse bland våra kunder och vill man ha en chans att vara med, så måste man vara lite alert.

 

Med vänliga hälsningar

Svensk Kreditförmedling AB
Nils Revvik