Nyhetsbrev juni

Midsommar närmar sig och vi börjar se framåt mot en välbehövlig semester. Vi har kunnat summera ett väldigt bra första halvår med cirka 120 miljoner i nya lån och vi har fortfarande några lån till innan vi tar ledigt för sommaren.

Samtliga av våra projekt säkerställs med fastighetspant och andra säkerheter. De ger en mycket bra avkastning jämfört med många andra tillgångsslag. Det finns självklart systematiska risker kopplade till marknadens totala utveckling just nu, men våra krediter riktar sig till relativt små projekt med fortsatt goda marginaler. Vår statistik talar sitt tydliga språk. Vi har ännu inte drabbats av några kreditförluster. Att man måste vara beredd på sådana är dock givet men med 75 utgivna lån och så här bra utfall, så är vi trygga i att vi arbetar utifrån en bra modell.

Vi tycker att marknaden är svårbedömd just nu men vi återkommer till hösten med fler analyser. Vi är fortfarande trygga i vår affärsmodell och att våra projektägare har goda marginaler i projekten som vi finansierar. Vi skapar bostäder som folk har råd att köpa och vi ger samtidigt våra investerare en riktigt bra avkastning.

Vi vill önska alla våra kunder en riktigt trevlig midsommar och semester!

Svensk Kreditförmedling AB
Nils Revvik