Nyhetsbrev mars

Påsken närmar sig och ett nytt kvartal inträder. Våren är på intåg och ljuset kommer tillbaka! Vaccinationerna går framåt men inte så fort som vi hoppats. Vi upplever ändå ett positivt klimat på marknaden och en fortsatt stor aktivitet inom bostadssektorn.

Vi är många som vant oss vid hemarbete och att hålla avstånd. Man skall inte underskatta fördelarna med att vissa dagar jobba hemifrån. I Stockholmsområdet är ofta restiden till arbetsplatsen 45-60 minuter enkel resa och man slipper alltför pratsamma kollegor =). Vissa arbetsuppgifter passar helt enkelt bättre i enskildhet. Jag skulle inte bli förvånad om vi kommer att fortsätta att delvis jobba hemifrån efter pandemin.

Firman har förmedlat cirka 50 000 000 SEK i nya lån under första kvartalet och vi har fått delamorteringar och räntor utbetalade i tid. Över hälften av våra lån är återbetalda och system och processer fungerar som det skall. Det kanske är onödigt att säga men det är ett betydande arbete som utförs i det tysta.

Vi har en hållbar affärsmodell som fungerar väl för våra låntagare och inte sällan får vi återkoppling att de uppskattar den affärsmässighet och det uppriktiga intresse som vi visar. Vi kommer helt säkert att råka ut för kredithändelser, men genom att ha upparbetat en god relation kommer vi ha lättare för att fånga upp risker och problem, som alltid finns när man driver företag.

 

Glad Påsk!

Svensk Kreditförmedling AB
Nils Revvik